Oproep nieuwe comitéleden voor organisatie OMD

Oproep nieuwe comitéleden voor organisatie OMD

De Open Monumentendag 2022 vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september. Het landelijk comité heeft voor het thema duurzaamheid gekozen. Het Dongense comité is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden om ook dit jaar weer een interessante Monumentendag te organiseren.

De Dongense monumenten worden benaderd met het oog op duurzaamheid en dat levert weer een verrassend andere kijk op onze monumenten. Comités vinden het niet alleen belangrijk om monumenten te beschermen, ze willen ze ook onder de aandacht brengen van bezoekers. Open Monumentendag biedt een uitgelezen kans om ook de minder bekende, maar minstens zo interessante monumenten te tonen. Het comité kan best wat hulp gebruiken bij het bedenken en uitwerken van het thema voor Dongen.  

Houd je van monumenten en vind je het leuk om anderen hierover te vertellen en te enthousiasmeren? Ga dan aan de slag als vrijwilliger voor Open Monumentendag in Dongen. Er zijn verschillende manieren waarop je je vrijwillig kunt inzetten voor Open Monumentendag bijvoorbeeld door je aan te sluiten bij het Dongense comité.

Dit comité bestaat uit een kleine groep vrijwilligers die bezig is met het voorbereiden van het evenement. Als comité stel je het programma samen en onderhoud je contacten met onder meer monumenteigenaren, scholen, pers en vrijwilligers. Het comité wordt momenteel gevormd door bestuursleden van de heemkundekring en nieuwe leden zijn zeer welkom.

Je kunt er ook voor kiezen om te helpen als vrijwilliger en het comité te helpen met de organisatie in de dagen voorafgaand aan en tijdens Open Monumentendag. Je zorgt bijvoorbeeld voor het uitzetten van routes langs monumenten, geeft rondleidingen of bent aanwezig op locatie tijdens de monumentendag. Heb je zin om hieraan deel te nemen, dan nodigen we je graag uit om dit jaar je als vrijwilliger aan te melden of het comité te komen versterken. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar info@heemkundedongen.nl

Bericht geplaatst in