Open Monumentendag zaterdag 10 september 2022

Open Monumentendag zaterdag 10 september 2022

Thema Duurzaamheid.

Zaterdag 10 september neemt Dongen deel aan de jaarlijkse Open Monumentendag. Het landelijke thema is dit jaar DUURZAAMHEID. ‘Duurzaam duurt het langst’. De Dongense monumenten worden benaderd vanuit het oogpunt duurzaamheid en dat levert weer een verrassend andere kijk op onze monumenten. Aan het programma voor de dag wordt nog hard gewerkt. Enkele openstellingen voor die dag zijn al bekend. De Wilhelminamolen is gebouwd met onderdelen van andere molens en is daardoor alleen al een voorbeeld van duurzaamheid. Maar de molen gebruikt ook nog eens directe energie (wind) zonder omzettingen. De Oude Kerk is door zijn eeuwenlange bestaan zonder twijfel duurzaam en het was niet altijd alleen in gebruik als kerk. In museum de Looierij is aandacht voor de duurzaamheid in eeuwenoude ambachten. De Vlaamse Schuur de Blikvanger is herbouwd met historische bouwmaterialen uit de directe omgeving en afbreekbaar.

De Open Monumentendag wordt in Dongen standaard gestart met een monumentenlezing op locatie. Dit jaar in de herbestemde Hubertuskerk in Dongen-Vaart.

Het volledige programma wordt later gepresenteerd. U kunt ons volgen via www.heemkundedongen.nl , www.facebook.com/Open-Monumentendag-Dongen en in de media.

Bericht geplaatst in , ,