Open Monumentendag 2019

Open Monumentendag 2019

Open Monumentendag heeft in 2019 als landelijk thema ‘Plekken van plezier’. Hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt. Welke monumenten zijn daarvoor het decor of het podium geweest? Voor het thema van 2019 scharen we de monumenten onder vijf hoofdonderwerpen: de podiumkunsten, de museale kunsten, sport en spel, horeca en recreatie.

De contouren van de dag beginnen zich af te tekenen. Het belooft een plezierige dag te worden, waarop u verschillende locaties kunt bezoeken. We starten de dag met de Ronde van Dongen uit een voorbij tijdperk en de wielrijders zijn gekleed in passende stijl.

Met medewerking van TC De Kleppers trekt deze wielerparade op gezette tijden door Dongen. Andere bekende plekken van plezier zijn café De Ouwe Sok, waar u over de geschiedenis van het biljarten wordt verteld en u zich aan Oudhollandse spelletjes kun wagen. Café De Valk staat vooral bekend om het darten, maar tijdens het OMD worden hier ook herinneringen opgehaald aan The Symptomes (Dongen/Rijen) eind 1960/begin 1970.   Op andere locaties kunt u genieten van “Goeien aard met muziek” volksmuziek uit de Kempen, Meierij en Vlaams Brabant afgewisseld met verhalen.

We hebben deze Open Monumentendag nog meer plezierigs voor u in petto. Daarover hoort u later meer.

Bericht geplaatst in