Open monumentendag 2015: Kunst & Ambacht

Open monumentendag 2015: Kunst & Ambacht

OM2015 1

Met Kunst & Ambacht stond op Open Monumentendag 12 september 2015 zowel de kunst als het ambacht in en rond het monument centraal. Het monument is dé plaats waar kunst en ambacht samenkomen.

In de Laurentiuskerk was er die dag aandacht voor de architectuur – moeder aller kunsten – van het monument zelf. In museum De Looierij was er die dag de wisseltentoonstelling rondom het thema leer en ambacht met speciale aandacht voor het paard geopend worden. Het gareel- en zadelmaken werd hier belicht.
In de Wilhelminamolen stonden leerling-molenaars die toelichting geven op de diverse ambachten die bij een molen horen. U kon met eigen ogen komen kijken naar de heropbouw van de Vlaamse Schuur aan de Oude Oosterhoutse Baan nabij de IJzertijdboerderij.

Op iedere locatie waren vrijwilligers aanwezig die u meer over het betreffende monument, de kunst en de ambachten gerelateerd aan het gebouw konden vertellen. Daarnaast werden de kinderen niet vergeten.
Op Open Monumentendag valt het allemaal samen en krijgen kunsten en ambachten ruim baan.
Kunstenaars en vaklieden toonden hun kunnen, monumenten in restauratie (Wilhelminamolen) krijgen speciale aandacht en vertelden hun verhalen aan bezoekers.

Wilhelminamolen OM2015
Wilhelminamolen
Bericht geplaatst in