Nieuwe geocache vanaf vandaag, 17 april, te lopen

Nieuwe geocache vanaf vandaag, 17 april, te lopen

Zoals al op de website is aangekondigd, gaat vandaag de nieuwe geocache van de heemkundekring live. De heemkundekring heeft in het verleden al eens een aantal gps-locaties met historische achtergrondinformatie gemaakt, maar heeft deze vernieuwd. Er is nu een 6 kilometer lange, 4 uur durende spannende geocache gemaakt, die je door het buitengebied van Dongen leidt. Deze geocache vertelt je een bijzonder verhaal dat vandaag exact 234 jaar geleden hier heeft plaatsgevonden…

Benodigdheden

Om te starten met de geocache heb je een gebruikersaccount nodig van www.geocaching.com en een geocaching-app of gps-apparaat. Als je inlogt, vind je de geocache onder de naam “De Schrik van de Baronie” of onder de code “GC9951J”. Voor deze – veelal virtuele – geocache heb je een opgeladen telefoon met goed internetgebruik nodig, een QR-codelezer, eventueel pen en papier en (enige) ervaring met geocaching. Deze wandeltocht is ook op de fiets te ondernemen, op een paar honderd meter na; dit slecht begaanbare stuk dient met de fiets aan de hand gelopen te worden.

RIVM-richtlijnen

De cache blijft nog lange tijd liggen en is dus niet enkel vandaag te lopen. Aangeraden wordt dan ook om de tocht zoveel mogelijk verspreid te lopen en de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen. Veel geocacheplezier!

Vragen en opmerkingen

Alle vragen en opmerkingen over onze geocache kunnen gemaild worden naar geocache@heemkundedongen.nl.

Bericht geplaatst in