Lezingenoverzicht

Lezingenoverzicht

Online film: ‘De verhuizende schuur’ | Presentatie over De Blikvanger

Donderdag 20 januari | Aanvang 20.00 uur

We nemen het zekere voor het onzekere en plannen een onlinepresentatie in.

Deze avond kunt u de film ‘De verhuizende schuur’ zien. Wat gebeurt er met eeuwenoude schuren als ze geen functie meer hebben voor de agrariër? Deze film duurt ongeveer 50 minuten. Daarna volgt een presentatie van Ranko Hamelinck over onze Vlaamse schuur, De Blikvanger, aan de Oude Oosterhoutse baan. Ook deze schuur is in feite verhuisd.  Wilt u deze verhalen over de verhuizende schuren volgen kunt u een mail sturen naar info@heemkundedongen.nl. U ontvangt dan een link. Op de avond zelf hoeft u alleen maar de link aan te klikken en u wordt in de bijeenkomst geleid.


Lezing over Kees Keijzer | Wederopbouwkunst in Dongen

Saskia Beckeringh

Maandag 21 februari

Aanleiding voor lezing en onderzoek naar Kees Keijzer is de sloop van het oude Wit-Gele Kruisgebouw annex bibliotheek. Op de voorgevel was een prachtig monumentaal kunstwerk van Kees Keijzer gemonteerd. Dat wordt gelukkig voor Dongen behouden. Deze Kees blijkt een innige vriendschapsband gehad te hebben met Cees van Ginneken, de architect uit de Kerkstraat (tegenover museum De Looierij). Voor Dongen, maar ook wel daarbuiten, heeft Cees voor Kees tal van opdrachten verzorgd.

Hans Sprangers en Saskia zijn begonnen de diverse werken (particulier en openbaar) op te  sporen en te fotograferen. Saskia heeft het werk van Kees Keijzer belicht in een publicatie “IJzersterk, Kees Keijzer 1927 – 1990”.

Saskia Beckeringh (1952) is kunsthistoricus, gespecialiseerd in moderne en hedendaagse kunst.


ALV heemkundekring

Maandag 21 maart   | 19.30 uur

De algemene ledenvergadering is alleen toegankelijk door de leden van de heemkundekring. De leden ontvangen hiervoor een uitnodiging.


  • Alle lezingen zijn voor leden gratis te bezoeken. Houdt de media in de gaten vanwege eventuele aanvullende maatregelen m.b.t. de coronapandemie.

Bericht geplaatst in