Lezingenoverzicht

Lezingenoverzicht

Fotopresentatie Ad Hessels: “Dongen Toen en Nu

Maandag 22 november

Amateurfotograaf Ad Hessels fotografeert Dongense gebouwen en situaties die in de loop der tijd veranderd zijn. De foto’s van TOEN zijn: zelf gemaakt/geschonken/op internet gevonden. De foto’s van NU zijn: allemaal door Ad gemaakt. Daarbij is geprobeerd om zoveel mogelijk vanuit dezelfde positie te fotograferen zodat de veranderingen goed tot uiting komen. Vanavond een presentatie van deze fotoserie.

Lezing over Kees Keijzer: “Wederopbouwkunst in Dongen”

Maandag 13 december | Saskia Beckeringh

Aanleiding voor lezing en onderzoek naar Kees Keijzer is de sloop van het oude Wit-Gele Kruisgebouw annex bibliotheek. Op de voorgevel was een prachtig monumentaal kunstwerk van Kees Keijzer gemonteerd. Dat wordt gelukkig voor Dongen behouden. Deze Kees blijkt een innige vriendschapsband gehad te hebben met Cees van Ginneken, de architect uit de Kerkstraat (tegenover museum De Looierij). Voor Dongen, maar ook wel daarbuiten, heeft Cees voor Kees tal van opdrachten verzorgd.

Hans Sprangers en Saskia zijn begonnen de diverse werken (particulier en openbaar) op te  sporen en te fotograferen. Saskia heeft het werk van Kees Keijzer belicht in een publicatie “IJzersterk, Kees Keijzer 1927 – 1990”.

Saskia Beckeringh (1952) is kunsthistoricus, gespecialiseerd in moderne en hedendaagse kunst.

Alle lezingen beginnen om 20.00 uur in de Cammeleur en zijn voor leden gratis te bezoeken. Houd de media in de gaten vanwege eventuele aanvullende maatregelen m.b.t. de coronapandemie.
Bericht geplaatst in