Lezing Paul Faes: Vliegveld de Heidebloem

Lezing Paul Faes: Vliegveld de Heidebloem

Maandag 25 oktober | 20.00 uur | De Cammeleur

In de week dat Dongen haar bevrijding (77 jaar geleden) herdenkt, past de lezing door Paul Faes goed. Kort na het begin van de Tweede Wereldoorlog legt de bezetter Fliegerhorst Gilze-Rijen aan. In de wijde omgeving wordt ondersteunende infrastructuur voor deze luchtmachtbasis gebouwd. Zo leggen de Duitsers, op veilige afstand van de Fliegerhorst, in de bossen van De Loonse en Drunense Duinen, een enorm munitiedepot aan. Vandaag de dag staat het depot bekend als de MASt. Een ander voorbeeld van de infrastructuur is noodvliegveld Heidebloem, dat tussen Tilburg en Dongen in het landschap verschijnt. Paul Faes uit Tilburg heeft onderzoek gedaan naar dit vliegveld. Tijdens deze lezing worden de resultaten van onderzoek naar het explosieve einde van de MASt en het vergeten noodvliegveld Heidebloem gepresenteerd.

In de Wazerweijen nummer 161 is ook een artikel te lezen geschreven door Paul over dit onderwerp. De Wazerweijen is te koop in museum de Looierij of bij de Bruna.

Voor de lezing is geen CTB (CoronaToegangsBewijs) nodig.  Mocht u gebruik maken van de horeca van de Cammeleur (in Grand Café of van de bediening van het Grandcafé) zijn we ertoe gehouden u te vragen om een CTB met daarbij behorende ID-verificatie. In dat geval verzoeken wij u vriendelijk uw identiteitsbewijs en een schriftelijke verklaring of QR-code op uw mobiel, als vaccinatiebewijs te tonen.

De lezing is voor leden gratis te bezoeken, Niet leden betalen € 2,=.

Bericht geplaatst in