Feestelijke afronding restauratie Lourdesgrot zusters Franciscanessen

Feestelijke afronding restauratie Lourdesgrot zusters Franciscanessen

Wat in 2019 begon met een voorzichtig initiatief om de overwoekerde Lourdesgrot van de zusters Franciscanessen aan de vergetelheid te onttrekken is uitgegroeid tot een succesvolle redding. Trots wil heemkundekring De Heerlyckheit Dongen het resultaat aan de Dongense bevolking tonen zodat deze verstilde oase van rust door velen opnieuw kan worden ontdekt.
Bovendien blijkt het één van Nederlands oudste Lourdesgrotten te zijn! Na uitvoerig historisch onderzoek is komen vast te staan dat de grot al voor 1878 is gebouwd. Vier jaar is er door een groep van vijftien vrijwilligers gewerkt. Daarbij is ook de mozaïekvloer van zwarte en witte kiezels geheel gereconstrueerd. Van de oorspronkelijke vloer restte niet meer dan een tiende deel. Het geoefend oog zal deze oorspronkelijke stukjes mozaïek nog wel kunnen herkennen!
Feestelijke oplevering en zegening door de congregatie van de zusters Franciscanessen zal plaatsvinden op vrijdag 8 september tussen 15.00 en 16.00 u met aansluitend een drankje voor alle aanwezigen. Ieder is welkom vanaf 14.30 u. Ingang en fietsenstalling aan de Schoolstraat. Bij regenweer is een paraplu geen overbodige luxe.
Voor de organisatie is het prettig om van tevoren een mailtje te ontvangen als je van plan bent om te komen. Die kunt u sturen aan info@heemkundedongen.nl .

Bericht geplaatst in