Een nieuwe toekomst voor de Cambreurmozaïeken

Een nieuwe toekomst voor de Cambreurmozaïeken

De oud-leerlingen, die het gebouw voor een laatste keer bezochten, hadden de primeur! Met veel enthousiasme is zaterdag 22 mei de artist impressie van het nieuwe kunstwerk van Marius de Leeuw gepresenteerd.

Onze heemkundekring en de Werkgroep Monumentale Kunst van erfgoedvereniging Heemschut zoeken al enkele jaren naar een duurzame herplaatsing van de twee omvangrijke gevel mozaïeken. Een zoektocht waar de Dongenaren zich betrokken bij voelen. Zo werden er diverse ideeën en plannen ingediend waaruit een keuzecommissie de meest haalbare en aansprekende heeft geselecteerd. Er vloeide vervolgens nog veel water door de Donge voor herplaatsing vlak bij het nieuwe schoolgebouw in de vorm van een meterslange bank als oplossing in beeld kwam. Het Cambreurcollege en de gemeente Dongen zijn enthousiast en verlenen hun medewerking. Het ontwerp is de optelsom van vele goede ingebrachte ideeën geworden. Succes kent immers vele vaders.

Rik Holierhoek, een van de plannenmakers en Dongens architect, werkte het ontwerp uit tot deze 3D-impressie.

De initiatiefnemers gaan nu graag ook samen op weg naar de realisatie. Iedereen kan daar op zijn eigen manier aan bijdragen! Bijvoorbeeld met een donatie via Bankrekening NL69 RABO 0300745761 onder vermelding van mozaïeken.

Je kunt ook zelf meewerken aan de restauratie van de mozaïektegels die op dit moment door vrijwilligers van de heemkundekring uit de gevels worden gehaald. Wil je de handen uit de mouwen steken bij dit project meld je dan aan via info@heemkundedongen.nl We verwachten de komende wintermaanden aan de restauratie te zullen werken.

Bericht geplaatst in