Datums van de broederpadwandelingen voorjaar 2023 bekend

Datums van de broederpadwandelingen voorjaar 2023 bekend

  • Zondag 4 juni 13.00 uur
  • Vrijdag 23 juni 19.00 uur
  • Zondag 16 juli 11.00 uur

Deelname € 2,00 per persoon

Ook dit jaar kunt u deelnemen aan gegidste broederpadwandelingen. Op zondag 4 juni om 13.00 uur is de eerstvolgende gelegenheid dat u mee kunt wandelen onder begeleiding van een gids van de heemkundekring.

We lopen een mooie historische wandelroute door het oudste gedeelte van Dongen langs plaatsen waar de broeders behorend tot de congregatie van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, sinds 1892 hebben gewoond en gewerkt. De route is een eerbetoon aan de broeders en een bron van informatie over het veelbewogen leven van de broeders in Dongen. Meer dan een eeuw lang hebben kloosterlingen in Dongen gebouwd aan een betere samenleving met goed onderwijs, met zorg voor de zwakke en zieke medemens en met passie voor een rijk cultureel en sportief verenigingsleven. In de route is ook een bezichtiging opgenomen van het wandkleed van Broeder Amator wat sinds eind 2017 in de Oude Kerk hangt. U bent van harte welkom.  De route is ongeveer vier kilometer en start om 13.00 uur op het Europaplein bij het startbord van de Broederpadwandeling. U kunt zich aanmelden via info@heemkundedongen.nl  Deelname € 2,= per persoon.

De volgende broederpadwandelingen staan gepland voor vrijdag 23 juni start 19.00 uur en zondag 16 juli start 11.00 uur.

Voor groepen bestaat de mogelijkheid een rondleiding op andere dagen aan te vragen. U kunt hiervoor een mail sturen naar info@heemkundedongen.nl 

Bericht geplaatst in