Broederpadwandelingen

Broederpadwandelingen

Zondag 5 november 13.30 uur | Deelname € 2,00 per persoon | Aanmelden verplicht

Ook dit jaar kun je deelnemen aan gegidste broederpadwandelingen. Op zondag 5 november om 13.30 uur is de eerstvolgende gelegenheid dat je mee kunt wandelen onder begeleiding van een gids van de heemkundekring.

We lopen een mooie historische wandelroute door het oudste gedeelte van Dongen langs plaatsen waar de broeders behorend tot de congregatie van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, sinds 1892 hebben gewoond en gewerkt. De route is een eerbetoon aan de broeders en een bron van informatie over het veelbewogen leven van de broeders in Dongen. Meer dan een eeuw lang hebben kloosterlingen in Dongen gebouwd aan een betere samenleving met goed onderwijs, met zorg voor de zwakke en zieke medemens en met passie voor een rijk cultureel en sportief verenigingsleven. In de route is ook een bezichtiging opgenomen van het wandkleed van Broeder Amator wat sinds eind 2017 in de Oude Kerk hangt. Je bent van harte welkom.  De route is ongeveer vier kilometer en start om 19.00 uur op het Europaplein bij het startbord van de Broederpadwandeling. Je kunt je aanmelden via info@heemkundedongen.nl  Deelname € 2,= per persoon.

Voor groepen bestaat de mogelijkheid een rondleiding op andere dagen aan te vragen. Je kunt hiervoor een mail sturen naar info@heemkundedongen.nl 

Bericht geplaatst in