Boekentip

Boekentip

Binnenkort verschijnt een boek over de geschiedenis van de Landdekenij Geel. Een van onze leden van de werkgroep genealogie heeft hiervoor gegevens gezocht over een Dongenaar die in de 18e eeuw in Geel als geestelijke in de landdekenij Geel een belangrijke rol vervulde.

Deze Dongenaar, Cornelius van Dongen (1729 – 1799), was eerst in Dongen gehuwd en had twee kinderen. Hij overleeft zijn vrouw en kinderen en treedt toe tot de geestelijke stand waar hij het zogezegd nogal ver gebracht heeft. Cornelius heeft heel wat meegemaakt daar in Geel en door allerlei gebeurtenissen komt hij toch weer in Dongen terecht in 1799 om daar al vrij snel te overlijden.

Dhr. Verwerft heeft daar samen met zijn zoon nu een omvangrijk boek over geschreven van zo’n 600 bladzijden. Hieronder is een link waar men in kan schrijven voor dit boek :

https://sites.google.com/view/studiagelensia/home/de-landdekenij-geel-in-de-achttiende-eeuw-1701-1798?authuser=0

Volgens de auteurs gaat het hier beslist over een Dongenaar die een forse indruk heeft nagelaten in de Zuiderkempen. En als de huidige Dongenaren hem nog niet kenden, biedt hun werk een ideale gelegenheid om hem te leren kennen!

Bericht geplaatst in