Beeldmateriaal

Rond 1900 begon de foto zijn opmars in de maatschappij. Een belangrijke ontwikkeling. Hierdoor is een aanzienlijk deel van het Dongen-toen nu nog letterlijk zichtbaar. Dankzij die vroegere foto's zijn enkele fotoboeken gemaakt. En dankzij de digitalisering zijn die beelden een welkome aanvulling èn verlevendiging bij presentaties en voordrachten. De werkgroep verzamelt oude foto's en kaarten die digitaal worden opgeslagen om te bewaren voor onze toekomstige generaties en oude films over gebeurtenissen in Dongen, die zo mogelijk ook digitaal (op dvd) worden opgeslagen.Maar wat nu 'nieuw' lijkt, blijkt morgen 'oud'.

Dus blijven fotograferen om het hedendaagse vast te leggen dat in de toekomst 'erfgoed' zal zijn.

Oproep

We hebben heel veel foto's en ansichtkaarten van Dongen. Maar we weten dat er nog veel meer zijn. Heb je er in een album of in een oude schoenendoos: leen ze een paar dagen aan ons uit. Die worden dan gescand en in de computer opgeslagen. Ongeschonden krijg je ze weer terug.
Zijn ze van magere of slechte kwaliteit, geen probleem. De moderne techniek maakt er vast iets moois van.

Ben je verwoed fotograaf en mogelijk in het bezit van een professionele digitale camera? Sluit je dan aan bij de werkgroep. Ben je daarentegen meer voor 'levende' beelden: ook (liefst digitale) video-mensen zijn welkom ! Ben je sterk in foto-of videobewerking, ook dan hebben we graag je medewerking.

Informatie over deze werkgroep:

Piet Willemse
Gerard Doustraat 4
5102 EA Dongen
T: 06 - 47 11 54 54
E: info@heemkundedongen.nl  of pwillemse@home.nl