CULTURELE ANBI STATUS HEEMKUNDEKRING DE HEERLYCKHEIT DONGEN:

Er zijn verschillende eisen waaraan een goed doel moet voldoen om in aanmerking te komen voor de Culturele ANBI status. Eén van de belangrijkste eisen is dat een instelling waaraan het Culturele ANBI wordt toegewezen voor 90% of meer een algemeen belang moet dienen. Voor donateurs is het mooi om te weten dat goede doelen met het Culturele ANBI status geen winstoogmerk mogen hebben.

Het grote voordeel van schenken aan Culturele ANBI's

Vanaf 1 januari 2008 kunnen giften die zijn gedaan aan een instelling met een Culturele ANBI Status afgetrokken worden van het belastbaar inkomen. Bent u dus donateur van een goed doel met een Culturele ANBI Status, geef dan bij de jaarlijkse opgave van de belastingdienst ook uw gedane giften door. Dit scheelt weer met wat u moet terugbetalen of zelfs ontvangst. Dit maakt geld geven aan goede doelen weer een stuk leuker.

Is mijn gift aftrekbaar van de aangifte inkomstenbelasting?

De Belastingdienst heeft de heemkundekring de Heerlyckheit Dongen als Culturele ANBI erkend. Hierdoor komt de vereniging in aanmerking voor vrijstelling van schenkbelasting en erfbelasting. Deze erkenning is óók voor u belangrijk. Omdat de heemkundekring deze speciale beschikking van de belastingdienst heeft gekregen kunt u voor de inkomstenbelasting een giftenaftrek krijgen voor giften die u aan de heemkundekring heeft gedaan.

Voor meer informatie hierover en de extra voordelen van schenken aan een culturele ANBI ten opzichte van een gewone ANBI, raadpleeg de site van de belastingdienst.